PYCHOTTO Producent Tradycyjnych Wyrobów Garmażeryjnych

Klasyczny smak

PIEROGI

Pierogi z serem

Pierogi z serem charakteryzują się delikatnym ciastem oraz pysznym farszem serowym z dodatkiem wanilii.

Skład: Mąka pszenna, ser twarogowy, mleko, woda, olej rzepakowy, jaja, cukier waniliowy, sól.

Wartość energetyczna: 862kJ/207kcal. Tłuszcz: 6,3 g (w tym nasycone 2,3g). Węglowodany: 31,1 g (w tym cukry 18,7g). Białko 11,3 g. Sól 1,1 g.

Pierogi z serem i malinami

Pierogi z serem i malinami to idealne połączenie słodkiego sera twarogowego oraz lekko kwaskowej maliny.

Skład: Mąka pszenna, ser twarogowy, malina, mleko, woda, olej rzepakowy, jaja, cukier waniliowy, sól.

Wartość energetyczna: 852kJ/203kcal. Tłuszcz: 5,5 g (w tym nasycone 1,7 g). Węglowodany: 30 g (w tym cukry 18,9g). Białko 10,3 g. Sól 0,8 g. 

Pierogi z mięsem

Nasze pierogi z mięsem mają prawdziwie mięsny smak – powstają z najwyższej jakości polskiego mięsa wieprzowego..

Skład: Mąka pszenna (gluten), mięso wieprzowe, cebula smażona, bułka tarta (gluten), woda, olej rzepakowy (rafinowany 100%),  sól, przyprawy.

Wartość energetyczna: 969 kJ/232 kcal. Tłuszcze:  12,2 g (w tym nasycone6,3g) Węglowodany: 24,8 g (w tym cukry 3,1). Błonnik 0,8 g. Białko 12,3 g. Sól 2,1 g.  

Pierogi ruskie

Tradycyjne pierogi ruskie z dodatkiem sera, ziemniaków i prażonej cebulki.

Skład: Mąka pszenna ,ser twarogowy,  mleko , woda , olej rzepakowy, cebula , ziemniaki, przyprawy. 

Wartość energetyczna: 872 kJ/209 kcal. Tłuszcze:  5,1 g (w tym nasycone 2,2 g) Węglowodany: 29,6 g (w tym cukry 2,1). Błonnik 0,8 g. Białko 7,9 g. Sól 1,1 g. 

Pierogi z kapustą i pieczarkami

Pierogi z kapustą od lokalnego dostawcy mają posmak lekko kwaskowy. Idealnie nadają się do jedzenia z barszczem czerwonym.

Skład: Mąka pszenna, kapusta kiszona, pieczarki, cebula, bułka tarta, woda, olej rzepakowy, przyprawy. 

Wartość energetyczna: 837 kJ/200 kcal. Tłuszcze:  5,3 g (w tym nasycone 1,2 g) Węglowodany: 26,2 g (w tym cukry 2,1). Błonnik 0,7 g. Białko 4,8 g. Sól 1,1 g.  

Pierogi ze szpinakiem

Idealne połączenie wyrazistego smaku szpinaku z serem twarogowym.

Skład: Mąka pszenna, szpinak siekany, ser twarogowy, mleko, woda, bułka tara, olej rzepakowy, czosnek, przyprawy.

Wartość energetyczna: 794 kJ/190 kcal. Tłuszcze:  3,9 g (w tym nasycone 0,9 g) Węglowodany: 31,6 g (w tym cukry 4,1). Błonnik 0,8 g. Białko 5,6 g. Sól 0,5 g. 

Pierogi z pieczarkami i serem

To wyjątkowo wyraziste połączenie smaku pieczarki z serem mozzarella. Po podgrzaniu ser mozzarella roztapia się i łączy z delikatną pieczarką.

Skład: Mąka pszenna, pieczarki, cebula, ser typu mozzarella, bułka tara, olej rzepakowy, woda, sól, przyprawy.

Wartość energetyczna: 885 kJ/212 kcal. Tłuszcze:  4,4 g (w tym nasycone 1,6 g) Węglowodany: 23 g (w tym cukry 1,3). Białko 5,1 g. Sól 1,1 g. 

Pierogi z truskawkami

Delikatne ciasto pierogowe w połączeniu z pysznymi polskimi truskawkami – REWELACJA!!

Skład: truskawki 40%, mąka PSZENNA, olej rzepakowy, JAJA, woda, cukier, sól

Wartość energetyczna  712kJ/170kcal. Tłuszcze:   1,2G (w tym nasycone 0,2 g) Węglowodany 35,5G (w tym cukry 8,3G), białko 0,9G, Sól 0,4G.

KROKIETY, SAJGONKI, NALEŚNIKI

Krokiety gyros

Ciekawe połączenie krokieta z farszem w stylu kebab-gyros. Wyraziste doznania smakowe dla tych, którzy lubią smak kebabu.

Skład: filet z piersi kurczaka 35%, mąka PSZENNA 25%, pieczarki 10%, cebula 10%, MLEKO, JAJA, przecier pomidorowy, majonez (zawiera GORCZYCĘ), woda, sól, przyprawy. 

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA 215kcal/900kJ. TŁUSZCZE 15G (W TYM NASYCONE 4,2g), WĘGLOWODANY 20g (W TYM CUKRY 5,1g), BIAŁKO 9,1G, SÓL 0,7G  

Krokiety z mięsem

Klasyczny krokiet z najwyższej jakości mięsem wieprzowym. Mięso jest dobrze doprawione – znakomicie smakuje z barszczem czerwonym.

Skład: mięso wieprzowe 45%, mąka PSZENNA (gluten), cebula, MLEKO, JAJA, olej rzepakowy, BUŁKA tarta, woda, sól, przyprawy. 

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA 280kcal/1209kJ. TŁUSZCZE 18G (W TYM NASYCONE 4,4g), WĘGLOWODANY 21g (W TYM CUKRY 3,8g), BIAŁKO 8,8G, SÓL 0,9G 

Krokiety z kapustą i pieczarkami

Połączenie kapusty i pieczarki takie jak w pierogach ale tym razem farsz zawinięty w delikatne ciasto naleśnikowe.

Skład: kapusta kiszona 40%, mąka PSZENNA, pieczarki 15%, cebula, MLEKO, olej rzepakowy, woda, przyprawy, sól

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA 187kcal/784kJ. TŁUSZCZE 7,5G (W TYM NASYCONE 1,1g), WĘGLOWODANY 24g (W TYM CUKRY 2,8g), BIAŁKO 4,4G, SÓL 1,3G 

Sajgonki

Klasyczne sajgonki wieprzowe z grzybkami mun w najlepszym wydaniu.

Skład: mięso wieprzowe 35%, kapusta kiszona, ryż, marchew, cebula, pieczarki, grzyby mun, olej rzepakowy, papier ryżowy, mąka ryżowa, woda, sól, przyprawy.

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA 165kcal/690kJ. TŁUSZCZE 6,4G (W TYM NASYCONE 2,6g), WĘGLOWODANY 20g (W TYM CUKRY 1,1g), BIAŁKO 6,5G, SÓL 1,2G

Naleśniki z serem

Delikatny, mielony ser twarogowy z nutką wanilii zawinięty w pyszne, delikatne ciasto naleśnikowe. 

Skład: SER TWAROGOWY 40%, mąka PSZENNA, woda, olej rzepakowy, JAJA, cukier waniliowy, sól, przyprawy

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA 640kJ/153 kcal. TŁUSZCZE 4,2G (W TYM NASYCONE 2,1), WĘGLOWODANY 22,3G (W TYM CUKRY 8,7G), BIAŁKO 7,7G, SÓL 0,6G.  

KLUSKI

Kopytka

Delikatne elastyczne kluseczki idealnie nadają się do jedzenia zarówno po ugotowaniu jak i smażone z prażoną cebulką lub skwarkami. 

Skład: Ziemniaki, mąka pszenna, jaja, woda, olej rzepakowy, przyprawy.

Wartość energetyczna: 610 kJ/145 kcal. Tłuszcze:  0,9 g (w tym nasycone 0,2 g) Węglowodany: 28,3 g (w tym cukry 0,7 g). Białko 2,3 g. Sól 1,3 g.  

Kluski śląskie

Klasyczne kluseczki śląskie z dziurką, nie za duże, elastyczne ciasto. Idealne połączeniu z różnego rodzaju sosami lub klasycznie polane tłuszczem ze skwarkami.

Skład: Ziemniaki, skrobia ziemniaczana, jaja,  woda, olej rzepakowy, przyprawy.

Wartość energetyczna: 682 kJ/163 kcal. Tłuszcze:  0,8 g (w tym nasycone 0,2 g) Węglowodany: 31,1 g (w tym cukry 1,2 g). Białko 2,1 g. Sól 1,2 g.  

Kluski leniwe

Kluseczki leniwe z serem twarogowym. Dzieci je uwielbiają, choć nie tylko one 🙂

Skład: Ziemniaki, mąka pszenna, ser twarogowy, mleko, jaja, woda, olej rzepakowy, cukier, sól. 

wartość energetyczna: 736 kJ/176 kcal. Tłuszcze:  1,8 g (w tym nasycone 1,2 g) Węglowodany: 26,3 g (w tym cukry 4,8 g). Białko 7,2 g. Sól 0,3 g. 

WŁOSKIE DANIA MAKARONOWE

Pasta bolognese

Pasta bolognese to klasyczne danie włoskie przygotowywane na bazie makaronu typu spaghetti z dodatkiem mięsa wieprzowego i sosu na bazie pomidorów. 

Skład: makaron 60 % (mąka PSZENNA,woda,JAJA), przecier pomidorowy 15 % (pomidory (99,5 %), sól), mięso wieprzowe 15 %, marchew, olej rzepakowy, sól, przyprawy.

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA 112kcal/471kJ. TŁUSZCZE 2,7g  (W TYM NASYCONE 0,6g), WĘGLOWODANY 18g (W TYM CUKRY 3,4g), BIAŁKO 64,8g, SÓL 1,1g

Pasta carbonara

Makaron carbonara to klasyczne danie włoskie przygotowywane na bazie makaronu z dodatkiem sosu oraz mięsa wieprzowego – boczku wędzonego, kolor jasny. 

Skład: makaron 65% (mąka PSZENNA, JAJA,olej rzepakowy,woda), boczek wieprzowy (mięso wieprzowe, sól, ocet winny, ekstrakt owoców i przyprawy), cebula, śmietana UHT (MLEKO), przyprawy, sól. 

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA 348kcal/1456kJ. TŁUSZCZE 21G (W TYM NASYCONE 9,2g), WĘGLOWODANY 31g (W TYM CUKRY 11g), BIAŁKO 10g, SÓL 1,4g

Pasta tagliatelle

Tagliatelle to tradycyjny makaron pochodzący z Włoch. Jego kształt to długie wstążki o szerokości od 0,6 do 1 cm z dodatkiem sosu na bazie szpinaku oraz mięsa drobiowego. 

Skład: makaron 65 % (mąka PSZENNA,JAJA,olej rzepakowy,woda), mięso drobiowe 15 %, szpinak 10 %, cebula, śmietana UHT (MLEKO), przyprawy, sól. 

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA 194kcal/812kJ. TŁUSZCZE 8,9g (W TYM NASYCONE 1,8g), WĘGLOWODANY 21g (W TYM CUKRY 7,4g), BIAŁKO 7,4g, SÓL 1,2g

TRADYCYJNE ZESTAWY OBIADOWE

Zestaw obiadowy - mielony

Klasyczny zestaw obiadowy, w którego skład wchodzą ziemniaczki puree, kotlet mielony oraz surówka z buraczków.

Skład: ziemniaki 35%, mięso wieprzowe 30%, buraki 25%, olej rzepakowy, mleko UHT 3,2% tł., bułka tarta (pszenica), cebula, jaja, przyprawy, sól. 

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA 571kJ/137kcal. TŁUSZCZE 7,1G (W TYM NASYCONE 1,8g), WĘGLOWODANY 12,1g (W TYM CUKRY 5,6g), BIAŁKO 5,3g, SÓL 0,81g

Zestaw obiadowy - schabowy

Klasyczny zestaw obiadowy, w którego skład wchodzą ziemniaczki puree, kotlet schabowy oraz przepyszna zasmażana kapustka.

Skład: ziemniaki 35%, mięso wieprzowe 30%, kapusta 25%, olej rzepakowy, mleko UHT 3,2% tł., bułka tarta (pszenica), cebula, jaja, przyprawy, sól.

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA 528kJ/127kcal. TŁUSZCZE 6,9G (W TYM NASYCONE 1,3g), WĘGLOWODANY 10g (W TYM CUKRY 3,8g), BIAŁKO 5,8g, SÓL 0,83g

Zestaw obiadowy - drobiowy

Klasyczny zestaw obiadowy, w którego skład wchodzą ziemniaczki puree, kotlet drobiowy z serem (devolay) oraz gotowana marchewka z groszkiem.

Skład: ziemniaki 35%, mięso drobiowe (filet z piersi kurczaka) 30%, marchewka 25%, ser mozarella (mleko, kultury bakterii mlekowych), olej rzepakowy, bułka tarta (pszenica), cebula, jaja, przyprawy, sól. 

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA 348kcal/1456kJ. TŁUSZCZE 21G (W TYM NASYCONE 9,2g), WĘGLOWODANY 31g (W TYM CUKRY 11g), BIAŁKO 10g, SÓL 1,4g

Kapusta zasmażana

Kapustka zasmażana 400g. Idealna do ziemniaków oraz kotleta schabowego lub mielonego. Tak zasmakowała naszym klientom z zestawu obiadowego ze schabowym, że zdecydowaliśmy się sprzedawać ją oddzielnie 🙂

Skład: kapusta 85%, cebula 6%, mięso wieprzowe 5%, olej rzepakowy, przyprawy, sól.

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA 107kcal/447kJ. TŁUSZCZE 8g  (W TYM NASYCONE 1g), WĘGLOWODANY 2g (W TYM CUKRY 3,1g), BIAŁKO 1,8g, SÓL 0,7g

Gołąbki

Tradycyjnymi składnikami farszu w naszych gołąbkach są mielone mięso wieprzowe i ryż. Do paczki dolewamy zawsze trochę sosu pomidorowego.

Te wyraziste w smaku gołąbki idealnie smakują zarówno z ziemniakami oraz jedzone na szybko z chlebem.

Skład: kapusta, mięso wieprzowe, ryż, olej rzepakowy, koncentrat pomidorowy, bułka tarta, jaja, przyprawy, sól.

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA 546kcal/128kJ. TŁUSZCZE 6g  (W TYM NASYCONE 1,4g), WĘGLOWODANY 17g (W TYM CUKRY 1,2g), BIAŁKO 7,8g, SÓL 1,0g

WYROBY ŚWIĄTECZNE

Pierogi z kapustą i grzybami

Pierogi z kapustą i grzybami od lokalnego dostawcy mają posmak lekko kwaskowy. Idealne na Świąteczny stół.

Skład: Mąka pszenna, kapusta kiszona, pieczarki, cebula, grzyby leśne, bułka tarta, woda, olej rzepakowy, przyprawy. 

Wartość energetyczna: 837 kJ/200 kcal. Tłuszcze:  5,3 g (w tym nasycone 1,2 g) Węglowodany: 26,2 g (w tym cukry 2,1). Błonnik 0,7 g. Białko 4,8 g. Sól 1,1 g.

Uszka z kapustą i grzybami

Nasze wyjątkowe Świąteczne uszka z kapustą i grzybami mają kształt mini-pierożków, idealnie mieszczą się na łyżce.

Skład: Mąka pszenna, kapusta kiszona (35%), pieczarki, cebula, grzyby leśne, bułka tarta (PSZENICA), woda, olej rzepakowy, sól, przyprawy.

Wartość energetyczna: 837kJ/200kcal. Tłuszcz: 5,3 g (w tym nasycone 1,2g). Węglowodany: 26g (w tym cukry 2,1g). Białko 2,3g. Sól 1,1g. 

Uszka z mięsem

Nasze wyjątkowe uszka z mięsem mają kształt mini-pierożków, idealnie mieszczą się na łyżce i nadają się nie tylko na Święta 😉

Skład: Mięso wieprzowe 45%, mąka PSZENNA, cebula smażona, bułka tarta (PSZENICA), woda, olej rzepakowy, sól, przyprawy.

Wartość energetyczna: 969kJ/232kcal. Tłuszcz: 12g (w tym nasycone 6,3g). Węglowodany: 25g (w tym cukry 3,1g). Białko 2,3 g. Sól 1,1 g. 

Łazanki z kapustą i pieczarkami

Klasycznych łazanek nie może zabraknąć na Świątecznym stole. Łazanki bywają też składnikiem tradycyjnej, wigilijnej zupy grzybowej.

Skład: Makaron (mąka PSZENNA, jaja, woda), kapusta kiszona (25%), pieczarki, cebula, bułka tarta (PSZENICA), woda, olej rzepakowy, sól, przyprawy.

Wartość energetyczna: 565kJ/135kcal. Tłuszcz: 6,0g (w tym nasycone 1,0g). Węglowodany: 19g (w tym cukry 1,4g). Białko 2,6g. Sól 0,9g. 

error: Nie kopiuj !!

Zamawiam ofertę wraz z darmową paczką próbek

Wyślij zgłoszenie. Oddzwonimy i uzgodnimy szczegóły przekazania oferty handlowej oraz próbek.